Filmmaskerad!

 

Min lillasyster Bella fyllde 20 och detta firade vi med en hejdundrande maskerad. Temat var film. Det kom karaktärer från alla möjliga genrer!

 

 

Tårtorna var ett spektakel i sig. Jag kämpade med karamellfärg och marsipan hela förmiddagen för att skapa Bellas favvis Svampbob. Min storasyster Caroline stod för Chewbacca skapelsen och Polaren Empa för Dinosaurieägg tårtan a`la Jurassic Park.

 

 

Jag Var Sayuri från Memoirs of a geisha.

 

 

Och Patrik var Che Guevara från Che.

 

 

Bella gick in för rollen som Charlie Chaplin och lockade till skratt genom bara ett stumt sving med käppen.

 

 

Sofie var Cruella de Vil och hade en halvflådd dalmatin i sitt grepp hela aftonen!!!

 

 

Här är damerna Caroline och Emelie som tog maskeraden till en högre dimension genom att inte bara anamma sina karaktärer till det yttre utan även det inre! De var bröderna från The Boondock saints.

 

 

Storasyster Jennie hade en hemsnickrad kostym som hette duga! Hon var en gremlins och hennes pojkvän var Mad hatter från Alice in Wonderland.

 

 

David var Jack Sparrow.

 


Patrik bjöd självklart på cigarr i äkta Guevarra stil. Jag hade lite problem att inte sluka ner all rök i lungorna, lugnt bolmande skulle det visst vara. Men senare tände vi en vattenpipa med tobak smaksatt med äpple om jag inte minns fel, och där var precisionen inte lika viktig.
Boondock saints, Jason från Friday the 13th och Legolas tog priset i längst festande och var de som avrundade festen framåt 7 på morgonen.

Småländsk förnimmelse

 

John Bauer är en av mina favoritkonstnärer.

 

Dels för att han skapar känslan av ljusa sommarnätter som ingen annan, dels för att han fångar detaljer som får sagan att leva.

 

Sen kanske det är för att hans motiv är fångade alldeles i närheten av mitt barndomshem och har en något nostalgisk innebörd för mig. Jag menar inte att älvor dansar på ängarna utanför mitt hus, även om jag i dimman många gånger sökt dem, utan inspirationen till landskapet i hans målningar fick han vid sitt sommarställe som låg vid Bunnström.

 

Jag hoppas att jag ska kunna spendera några ljusa nätter söderut denna sommaren.

Åter här!

I'm back!

Nu har jag en hel uppsjö med blogginlägg som väntar på att publiceras, allt från utterspan till maskerader kommer inom kort att pryda sidan. Så stay tuned gott folk!

Just nu försöker jag ta tag i tentaplugg med Patriks vackra tangerande på synten i bakgrunden. Att ha en spelande Patrik till stressplugg kan jag rekommendera alla häktade och jäktade studenter.

 

Det är inte ofta han vill fastna på bild. Men när han gör det så gör han det med ett briljerande poserande.

Brb.

RSS 2.0